Sprekers


Prof.dr. Wim de Ridder

Prof.dr. Wim de Ridder

Prof.dr. Wim de Ridder is futuroloog en directeur van Futures Studies & Managementconsultancy, een onderneming die zich richt op langetermijnverkenning en strategische advisering. Van 2002 tot 2015 was hij tevens hoogleraar Toekomstonderzoek aan de Universiteit Twente. De Ridder heeft een groot aantal publicaties op zijn naam staan. In 2010 verscheen De wereld breekt open. Strategisch inspelen op de nieuwe tijd. In 2012 publiceerde hij De strategische revolutie. Nieuwe leiders nemen het stuur over. Zijn uit 2014 daterende boek De ontdekking van de toekomst, Wat we al wetenis niet te geloven, werd gekozen als één van de vijf beste managementboeken van dat jaar. Zijn laatste boek: Metamorfose, de Nieuwe Welvaart, verscheen in maart 2016. Zie ook www.futuresstudies.nl.

 
 Prof.dr. Bob de Wit

Prof.dr. Bob de Wit

Prof. dr. Bob de Wit is verbonden aan de Nyenrode Business Universiteit als Professor of Strategic Management, en is directeur van De Wit & Meyer Strategy Works te Rotterdam. Gespecialiseerd in strategieontwikkeling, onderzoek en consulting. Voorheen heeft hij twaalf jaar strategisch management gedoceerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij ook is gepromoveerd. Hij heeft talloze publicaties op zijn naam staan, de internationaal bekendste samen met Ron Meyer.

 
Drs. Eelke Pol

Drs. Eelke Pol

Drs. Eelke Pol is docent Strategisch HRM - MBA Hogeschool Windesheim en Hoofd HR a.i., gemeente Gouda. Daarvoor was hij docent HRM bij De Baak, Hoofd HR Advies en Beleid bij Stichting Philadelphia Zorg en adviseur HRM bij Rijnconsult. Eelke Pol is de auteur van het succesvolle boek Strategisch HRM (inmiddels 2e druk).

 
Prof.dr. Jaap van Muijen

Prof.dr. Jaap van Muijen

Prof.dr. Jaap van Muijen is hoogleraar in de psychologie, i.h.b. leiderschaps- en persoonlijke ontwikkeling aan Nyenrode Business Universiteit en eigenaar van Sense of Leadership, associate partner bij de Galan groep en medeoprichter van het Future Female Leadership program. Hij heeft zowel een wetenschappelijke carrière als een carrière als organisatieadviseur. Als organisatieadviseur heeft Jaap van Muijen zich gespecialiseerd in het vertalen van strategische keuzes van nationale en internationale organisaties naar het gewenste leiderschap in die organisaties en dan vooral in de hogere echelons. Hij zat acht jaar lang in de directie van LTP, was rector bij Sioo en heeft sinds 2007 zijn eigen advies bureau Sense of Leadership en is associate partner bij de Galan Groep.

 
Dr. Gerard Evers

Dr. Gerard Evers

Dr. Gerard Evers (1954) studeerde algemene econometrie (cum laude) aan de Universiteit van Tilburg. Aansluitend werkte hij circa 10 jaar aan de Rijksuniversiteit Groningen en bijna 20 jaar als hoofddocent en buitengewoon hoogleraar aan de academische opleiding Personeelwetenschappen en twee para-universitaire onderzoeksinstellingen van de Universiteit van Tilburg. Tegenwoordig is hij directeur van Euro-HRM, een adviesbureau voor economisch personeelsmanagement, en docent bij diverse postacademische opleidingen.

 
Drs. Irma Doze

Drs. Irma Doze

Turning data into profit’, is zowel de persoonlijk passie van Irma Doze, als de missie van het bedrijf AnalitiQs. Irma helpt bedrijven die meer willen halen uit de ‘people’ data. Daarnaast deelt Irma haar kennis en ervaring al jarenlang met veel plezier met klanten, collega’s, cursisten en leerlingen in de vorm van trainingen, workshops en coaching. Irma is coauteur van het boek ‘HR-analytics, waarde creëren met datagedreven HR-beleid’.

 

Contact

Heeft u vragen over deze collegereeks?

Maaike de Kruik
Programma manager
MaaikedeKruik@vakmedianet.nl
06 - 82 01 99 39

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.